De kracht van de menstruele cyclus

Opnieuw leren luisteren naar ons lichaam en op een natuurlijke manier omgaan met onze vrouwelijke cyclus.

Elke maand maken vrouwen in hun vruchtbare jaren een menstruele cyclus door.
Op de vooravond van mijn menopauze ontdekte ik de kracht van deze cyclus.
Ik ontdekte mijn verlangen om terug te leven vanuit mijn eigen ritme en niet vanuit het opgelegde ritme van de maatschappij. 

De menstruele cyclus omvat veel meer dan de enkele dagen dat een vrouw menstrueert. Er zit een diepe wijsheid en bron van kracht in verscholen. Door de eeuwen heen is dit vergeten en tot taboe gemaakt. De tijd is meer dan rijp om ons te herinneren hoe te leven op een natuurlijke manier met onze vrouwelijke cyclus. We leren terug te luisteren naar ons lichaam en we helpen en steunen elkaar om zonder oordeel volledig vrouw te zijn. Het is een vorm van liefde voor jezelf.

We gaan gedurende twee avonden dieper in op de menstruele cyclus in haar totaliteit, haar fasen en bijbehorende energieën. De nadruk ligt op het openen van een bewustzijn hieromtrent, het  aanreiken van heling en het natuurlijk omgaan met de menstruele cyclus. We nemen de ruimte voor ons eigen proces. Onze vragen en verhalen vormen een leidraad naar binnen.

afspraak: op 14 mei 2023 in Oost West Centrum, Antwerpen

meer info: https://www.owc.be/cursus/2902/de-kracht-van-de-menstruele-cyclus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s